Колеги от няколко дни като натисна съединителя,при отпускане ми засича/остава в средно положение/ и постепенно се връща.Някой имал ли е такъв проблем и на какво може да се дължи?Сменен е долен работен цилиндър с втора употреба.Може ли да е от него?Предварително благодаря!
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с помпа на съединител
Collapse
X
-
Свети ли ти ламбата на ръчната спирачка?
Ако ти свети или присветква-може да и от долната помпа на съединителя и от намаляло ниво на течноста в казанчето.
При мен така леко пропадаше ,губеше течност и един ден направо падна долу и край.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеа може да има и въздух в системата!ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеСвети ли ти ламбата на ръчната спирачка?
Ако ти свети или присветква-може да и от долната помпа на съединителя и от намаляло ниво на течноста в казанчето.
При мен така леко пропадаше ,губеше течност и един ден направо падна долу и край.
Не,не свети.И всичко е обезвъздушено,но ме съмнява долния работен цилиндър,че има клей по него,тоест задържа и той не позволява да се връща педала.Като го сваля и прегледам ще пиша,но няма да стане по-рано от неделя,че е голямо приключение,да се свали,сами знаете къде се намира.По ми е лесно да сменя двигатела отколкото да се занимавам с нея.Мислех си дали не е от работната помпа/горната/,но това ще го установявам по-късно.Благодаря все пак на отзовалите се.Last edited by Iliqn; d.m.y г., 19:55.155 1.7 ТS 96 klima вече и ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеИнтересно как го правиш за седем минути , защото и аз мисля че да смениш работния цилиндър си цяло изпитание. Моля, да обясниш как точно го правиш?
Лягаш пред колата ,по-към лявата гума и се вижда работния цилиндър!!!Смяната му наистина е лесна...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от Petronii Покажи съобщениеДа, по-лесно е. Интересно, Вие как го правите, че на мен ми е интересно?
Имам предвит пред колата ,под предната броня... оттам се вижда идеално работното цилиндърче... Даже по спомен мисля ,че се закрепваше с два различни болта или две различни гаики нямам спомен точно...
Процедурата ми одне 20 мин.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
НЕ Е ТОЧНО ТАКА АМА.....
Когато го смениш отдолу на моята ела ми се похвали . При мен е следното;
Махам акумулатора , махам кутията на вздушния филтър, махам дебитомера и всички маркучи и кабеляци , после махам и корубата дето лежи акумулатора заедно с бубините и т.н . за да е по широко и чак тогава може да се работи спокойно. Наистина е на 2 болта и са еднакви. След като се отвият е лесно . Малко по трудно е слагането и нацелването на дупките за болтовете и нагаждане на лостчето върху цилиндърчето но не е болка за умиране .
Ако си го правил веднъж втория пет е като детска игра !!!Обороти му е майката...
Comment
-
Първоначално публикувано от ivoshaklev Покажи съобщениеНЕ Е ТОЧНО ТАКА АМА.....
Когато го смениш отдолу на моята ела ми се похвали . При мен е следното;
Махам акумулатора , махам кутията на вздушния филтър, махам дебитомера и всички маркучи и кабеляци , после махам и корубата дето лежи акумулатора заедно с бубините и т.н . за да е по широко и чак тогава може да се работи спокойно. Наистина е на 2 болта и са еднакви. След като се отвият е лесно . Малко по трудно е слагането и нацелването на дупките за болтовете и нагаждане на лостчето върху цилиндърчето но не е болка за умиране .
Ако си го правил веднъж втория пет е като детска игра !!!
Защо махаш всичките тези неща при положение ,че отдолу (поне при мен) има разкошна видимост към работния цилиндър!?М-у другото болтовете или гаиките съм 100% сигурен че бяха различни при мен!!!
Утре през деня обещавам да пусна снимки защото иначе няма да се разбереме маи...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Болтовете са еднакви , но това няма значение.
Иначе отдолу нямам видимост към тях и най-вероятно трябва да се действа чрез напипване. В интерс на истината обаче не съм пробвал.
---------- Post added at 21:25 ---------- Previous post was at 21:22 ----------
Май се поотклонихме от съществото на темата. Да ни извини колегата! Какво стана , от работния цолиндър ли е проблема ? Беше казал , че ще го установяваш по-късно?Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Comment